Triangles

Een lekker broodje voor de lunch! Deze triangles kun je heel goed zelf maken door een deeg voor bruin brood uit te rollen tot een cirkel en in punten te snijden.

Ik heb voor mijn deeg tarwemeel extra en tarwebloem T65 gebruikt, maar je kunt ieder tarwemeel en tarwebloem gebruiken met een hoog eiwitpercentage (13% of hoger).

 

Ingrediënten (9 stuks):

Voor het deeg

Zorg dat het water 'handwarm' is en de boter op kamertemperatuur.


 Verder:

- scheutje melk

- havermoutvlokken

Bereiding

Doe het meel, bloem, water, gist en zout in de kom van een keukenmachine met deeghaak, bijv Kitchenaid. Kneed in 15-18 min tot een soepel deeg, voeg na 5 min de boter in blokjes erbij. Het deeg is goed als de kom schoon is en je een vliesje kunt trekken.

Laat het deeg 50 min in een licht ingevette kom met siliconen deksel rijzen. Leg het daarna op een plank en doe 3x een 'strech and fold' door het aan 1 kant uit te trekken en dan in drieën dubbel te vouwen. Trek daarna nog 2x aan een andere kant en vouw weer dubbel. Bol het deeg luchtig op en dek af met een schone theedoek die op glazen rust. Laat 10 min rusten.

Leg een bakmat, een (fondant)mat met een cirkel (kan ook uit de losse hand op een plank), een deegroller, een deegsteker, bakje met melk, een kwastje en een bakje met havermoutvlokken klaar.  

Rol het deeg rustig uit tot een cirkel van ca 26 cm, druk de lucht niet uit het deeg, maar rol het voorzichtig naar buiten. 


Snijd de cirkel in 8-10 punten, wij zijn met 3 personen, dus met 9 broodjes hebben we er elk 3. Probeer de punten even groot te snijden.

Leg de punten verspreid op de bakmat, bestrijk de bovenkant met melk en dip evt in havermoutvlokken. Je kunt van de havermout en melk die over blijven gewoon een bakje havermoutpap maken.

Leg weer terug op de mat en laat ca 50 min afgedekt onder een theedoek op glazen rijzen.

Zorg dat de oven voorverwarmd is tot 220 graden met de bakplaat net onder het midden in de oven. Controleer met een vingerprik of de broodjes goed zijn. Als je zachtjes met je vinger in het deeg prikt, moet de afdruk rustig verdwijnen, laat nog wat langer rijzen als de afdruk niet weggaat.

Leg de bakmat op de (hete) bakplaat en bak de broodjes in 17-20 min gaar. 

Laat op een rooster afkoelen voordat je ze gaat eten.

Reacties