Wist je dat je van bietjes heel makkelijk chips kunt maken? Ideaal om bij een ovengerecht te maken.
Let op dat de plakjes dezelfde dikte hebben, anders zijn sommige bietjes nog niet gaar terwijl andere te donker worden. Je kunt gele en rode bieten gebruiken.
Ingrediënten (ca 2 personen):
- 2-3 rauwe
bieten, geschild
- 2 el olijfolie
- Versgemalen
zout
Bereiding:
Haal een bakplaat uit de oven en bekleed met bakpapier.
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Snijd de bieten in hele dunne plakjes en verdeel over de
bakplaat. Probeer de plakjes dezelfde dikte te snijden. Dit gaat het beste met een mandoline, heb je deze niet, gebruik dan een scherp mes.
Giet de olie en wat zout erover en hussel de plakjes zodat de olie goed verdeeld wordt.
Leg de bieten zoveel mogelijk naast elkaar en bak in ca 30 min droog en knapperig. Controleer vanaf 20 min regelmatig of de chips niet te donker wordt. Zeker de dunne plakjes kunnen snel verbranden.
Laat iets afkoelen en bestrooi naar smaak met nog een beetje zout. Serveer direct.
Erg lekker als bijgerecht bij een hamburger.
Reacties
Een reactie posten