Herfstsalade

Deze herfstsalade is een lichte salade die goed past bij een etentje met meer gangen of naast een pasta.

Doordat je de pompoen op kamertemperatuur eet, kun je dit al klaarmaken voor je de oven voor andere gerechten nodig hebt. 


Ingrediƫnten (4 personen):

- 400-500 gr pompoen, geschild en in blokjes

- 2 el olijfolie

- ½ - 1 tl kaneel

- 1 tl komijnzaadjes

- Zout en peper

- Paar blaadjes spinazie

- Handvol hazelnoten, licht geroosterd

- Ca 50 gr feta of witte kaas, in kleine blokjes

 

Voor de dressing:

- 2 el extra vierge olijfolie

- 1 el balsamicoazijn

- 1-2 tl honing of ahornsiroop

- Peper en zout

Bereiding:

Haal een bakplaat uit de oven en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Verdeel de pompoen over de bakplaat. Meng de olijfolie, kaneel en komijnzaadjes met wat zout en peper in een kommetje. Verdeel met een lepel over de pompoen, hussel met je handen of 2 lepels. Verdeel de pompoen over de bakplaat zodat het niet op elkaar ligt.

Bak 10 min in de oven, roer even om en bak nog 10 min. Leg op een bord of schaal en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Maak een dressing door de ingrediƫnten te mengen met een kleine garde of vorkje.

Verdeel wat spinazie op een bord. Leg de pompoen, feta en hazelnoten erop. Schenk wat dressing erop en serveer.


Reacties