Deze hartige tompouce kun je goed maken als voorgerecht. Door de room in kleine toefjes op het deeg te spuiten ziet het er erg mooi uit.
Je kunt de tompouce ook als klein hoofdgerecht eten, bijv met een salade (bijv deze wortelsalade).
Ingrediënten (3 personen):
- 3 vellen bladerdeeg, ontdooid
- 100 gr ricotta
- 100 gr Monchou, op kamertemperatuur
- 1 tl citroenrasp, fijngehakt
- 2 el pesto (kant en klaar of volgens dit recept)
- 100 gr gerookte zalm
- 1 ei, losgeklopt
- Pijnboompitten, geroosterd
- 2 gedroogde tomaten, in dunne reepjes
- Handjevol rucola
Bereiding:
Haal een bakplaat uit de oven en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor tot 220 graden.
Snijd de vellen bladerdeeg doormidden en leg met wat afstand ertussen op de bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bestrijk met ei. Bak de vellen deeg 15 min in de oven tot het deeg gaar en goudbruin is. Haal van de bakplaat en laat op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur.
Meng de Monchou met de ricotta, citroenrasp en pesto. Breng op smaak met wat peper en zout Doe in een spuitzak met een rond spuitmondje.
Draai de plakjes bladerdeeg om zodat de gladde kant boven ligt. Spuit toefjes op de helft van de vellen bladerdeeg. Verdeel de tomaten en pijnboompitten erover, dan de rucola en zalm. Spuit een beetje room op het andere vel bladerdeeg en leg deze met de room naar onder op het belegde vel deeg zodat je een tompouce krijgt.





Reacties
Een reactie posten