Kaas- en groenteschotel

Zin in een schaal vol groentes? Maak dan deze vegetarische ovenschotel met wortels, boontjes, ui en kaas! 

Je hebt geen pannen nodig, dus ideaal om na een werkdag in de oven te schuiven. 


Ingrediënten (3 personen):

- 2 winterpenen, geraspt

- 1 grote ui, geraspt

- 200 gr boontjes, klein gesneden

- 150 gr belegen kaas, geraspt

- 150 ml melk

- 3 eieren

- Paar takjes peterselie, grof gehakt

- 75 gr zelfrijzend bakmeel

- Peper en zout

- ovenschaal, ingevet

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 180 graden.

Meng de wortel, ui en boontjes in een ruime kom met 2/3 van de kaas.

Doe de melk, eieren, peterselie en een flinke snuf zout en peper in een andere kom en klop de eieren los. Roer het zelfrijzend bakmeel erdoor met een vork en voeg dit toe aan de groenten. Roer het mengsel goed door en doe in de ovenschaal.

Strooi de rest van de kaas erover. 

Bak in 30-35 min gaar en goudbruin.

 

Tip: Gebruik de rasp van de keukenmachine om eerst de kaas en daarna de wortel en ui te raspen.


Reacties