Zoete aardappelstamppot met prei, geitenkaas en walnoten

 

Een vegetarische stamppot, lekker als variatie.

Het oorspronkelijke recept is uit de Allerhande.


Ingrediënten (3 personen): 

- 750 g zoete aardappelen

- 250 g kruimige aardappelen

- 125 g geitenkaas naturel in plakjes

- 50 g ongezouten walnoten

- 1 el traditionele olijfolie

- 2 tl Vadouvan, of andere specerijen (komijn, kardemon, ....)

- ca 500 gram prei


Bereiding:

Schil alle aardappelen en snijd ze in gelijke stukken van ca. 4 cm. Kook in ca. 20 min gaar. Snijd ondertussen de geitenkaas in stukjes. Hak de walnoten grof.

Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit de vadouvan op laag vuur 2 min. Zet het vuur middelhoog en roerbak de prei 5 min. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de prei toe en schep om.

Haal de pan van het vuur en roer de helft van de geitenkaas door de stamppot. Bestrooi met de walnoten en de rest van de geitenkaas.

Reacties