Zuurkooltaart met rozijnen

 

 

 Deze hartige taart is snel klaar, omdat alle ingrediënten zo de oven in kunnen. Het is dus ook heel goed op een werkdag te maken.

Het oorspronkelijke recept komt uit de Boodschappen, ik heb wel wat ingrediënten aangepast.

 

Ingrediënten:

- 1 appel

- 500 gram wijnzuurkool

- kneepje citroensap 

- 125 gr blanke rozijnen

- 3 el kwark

- 1 el mosterd

- 1 el bloem

- 1 el paneermeel

- 1 tl kerriepoeder

- 4 eieren

- 1 rol bladerdeeg

- 200 gr geraspte oude kaas

- quichevorm / taartvorm van ca 26 cm 


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vet de bakvorm in en bekleed met het bladerdeeg. Prik met een vork een aantal gaatjes in het deeg en strooi de bloem en het paneermeel erover.

Schil de appel en snijd in stukjes. Besprenkel met wat citroensap. 

Knip het zakjes zuurkool open en laat het vocht eruit lekken. Leg de zuurkool op een snijplank en snij de zuurkool iets kleiner.

Klop de eieren los in een grote kom en roer de mosterd/piccalilly, kerriepoeder en kwark erdoor Meng dan de zuurkool, appel, rozijnen, peper, zout en geraspte kaas erdoor.

Verdeel het mengsel over het deeg in de vorm en strijk het glad.

Bak de taart in ca 35-40 min goudbruin en gaar.


Deze taart is (ruim) voldoende voor 3 personen. Een restje is een dag later ook lekker op kamertemperatuur.

Reacties