Red velvet cheesecake swirl brownie

 

Wat doe je als je een nieuwe bakvorm cadeau krijgt? Uitproberen natuurlijk!

Ik kreeg een tijdje geleden een mooie browniebakvorm met deksel, zodat het goed mee te nemen en te bewaren is. Ik wilde eens wat anders maken dan 'gewone' brownies en ik vond bij Sallysbakingaddiction dit recept voor Red Velvet Cheesecake Swirl brownie.


Ingrediënten (16 stukjes):

Voor de brownie mix:

- 2 grote eieren 

- 115 gr ongezouten roomboter

- 200 gr kristalsuiker

- 2 tl vanille aroma

- 21 gr cacaopoeder

- snufje zout

- 1 el rode voedingskleurstof (ik gebruikte kleurpasta)

- 3/4 tl witte wijnazijn

- 95 gr (patent)bloem


Voor de cheesecake mix:

- 224 gr roomkaas (bv Philadelphia naturel)

- 50 gr kristalsuiker

- 1 eidooier

- 1/2 tl vanille aroma


Verder:

- Bakvorm van ca 22,5 x 22,5 cm (8x8 inch)


Bereiding:

Warm de oven voor tot 175 graden. Vet de bakvorm in.

Maak eerst de brownielaag: Klop de eieren los. Smelt de boter in de magnetron, giet dit in een grote mengkom (bv van Kitchenaid) en voeg dan in deze volgorde de ingredienten voor het browniemengsel toe en mix na elk ingredient even: suiker, vanille extract, cacao, zout, kleurstof en azijn. Voeg dan de eieren toe en spatel de bloem erdoor. Houd 3 a 4 lepels apart en giet de rest in het bakblik.

Maak dan de cheesecake laag: Mix met een handmixer de roomkaas, suiker, eidooier en vanille aroma tot het een egaal geheel is. Voeg lepel voor lepel de cheesecake mix in het browniemengsel vallen.

Verdeel het restant browniemix over de bakvorm en ga rustig met een mes door de lagen mix en maak zo een mooi patroon. Meng niet!

Bak de brownie 28-30 min in de oven, controleer met een houten prikker of het gaar is (het moet als je in het midden prikt schoon uit de brownie komen).

Laat volledig afkoelen en snijd het dan in 16 porties. 

 

Het is een beetje krokant van buiten, maar nog lekker smeuïg van binnen.



 

Reacties