Aardappel courgettegratin

 

Een makkelijk en lekker vegetarisch gerecht.

Ik heb dit recept van mijn tante (La Cuisine d’Ine) gekregen en al een aantal keren gemaakt. Oorspronkelijk is het met dragon, maar het is ook erg lekker met tijm.


Ingrediënten (2 personen):

- 250 g aardappelen, in plakken (of al gekookt)

- 1 courgette, in plakken

- 2 teentjes knoflook, geperst

- 2,5 dl room

- zout, peper

- ca 25 gr boter, in klontjes

- paar takjes dragon of peterselie, blaadjes gehakt

- 50 g emmentaler, geraspt

- ovenschaal of quichevorm, ingevet

 

Bereiding:

Kook de aardappelplakken in ca 8 min beetgaar en giet af.

Doe de room in een kom en voeg de knoflook en de kruiden toe, breng op smaak met peper en zout.

Leg de aardappel- en courgetteplakken afwisselend in de ovenschaal. Giet het roommengsel erover en bestrooi met de kaas. Verdeel de klontjes boter erover en zet de schaal in de oven.

Bak 20-25 min tot de bovenkant goudbruin is. Serveer direct.


 

Reacties