In sojasaus gestoomde zalm met champignons

Dit is een makkelijk en lekker visgerecht. De zalm krijgt zijn smaak door de sojasaus en gember.

Je hebt er een stoommandje voor nodig, maar het is heel snel klaar! Kies de groentes die je lekker vindt, ik neem meestal champignons en taugé, omdat dit ongeveer dezelfde bereidingstijd heeft als de vis.


Ingrediënten (2 personen):

- ca 150-200 gr zalmfilet, in 2 of 3 stukken

- 2 volle el sojasaus + extra voor wokken

- 2 tl sesamolie

- 4 cm gember, in plakjes

- 3 bosuitjes, in ringetjes (2 voor stomen, 1 voor wokken)

- Versgemalen peper

- 250 gr champignons, in schijfjes

- 125 gr taugé

- Stoommandje

 

Bereiding:

Doe water in de stoompan en breng aan de kook.

Vul ondertussen een klein bakje (dat in het stoommandje past) met de zalmfilets, sojasaus en sesamolie. Leg de gember en bosui op de zalm en bestrooi met wat peper.

Zet het bakje in het stoommandje en plaats in de pan en doe de deksel erop. Stoom de vis in 8-10 min gaar.

Verhit wat olie met sojasaus in een wok. Wok de champignons met bosui, voeg aan het einde de taugé toe.

Serveer met rijst of naanbrood.

Reacties