Subwaybroodjes

Ik heb soms zin om bijzondere broodjes te bakken. Deze keer heb ik Subway broodjes gebakken, zeker een aanrader!

Dit recept had ik eerst voor 6 broodjes omdat we met z'n drieën zijn, maar dan is de bakplaat te vol. Ik heb de hoeveelheden aangepast naar 3 broodjes. Dit past goed op de bakplaat, evt kun je een tweede portie deeg maken met een andere topping (sesamzaadjes ipv Parmezaanse kaas) of met volkoren meel. Als je 30 min na de eerste portie deeg begint, dan komt het goed uit met de oven.

Ik heb mijn broodjes gemaakt na rondkijken op internet bij verschillende recepten en diverse dingen uitproberen (incl een bezoekje aan de Subway)!


Ingrediënten (3 broodjes):

Voor de broodjes:

- 360 gr (Amerikaans patent of tarwe)bloem

- 12 gr fijne kristalsuiker

- 6 gr gist, instant

- 4,5 gr zout

- 35 gr zonnebloemolie

- 210 gr handwarm water

 

Voor de topping:

- 30 gr Parmezaanse kaas, geraspt

- 1 tl gedroogde oregano

- 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden

- 1 tl gedroogde uienpoeder

- Beetje melk, voor bestrijken

Bereiding:

Doe de ingrediënten voor de broodjes in de kom van de kitchenaid en kneed op stand 2 gedurende ca 13 min tot een soepel deeg.

Maak een bol en doe deze in een licht ingevette kom, draai rondom en dek de kom af. Laat een uur rijzen op kamertemperatuur.

Doe de kaas met de kruiden/specerijen in een kommetje en roer door. Doe de melk in een ander kommetje.

Leg een bakmat of vel bakpapier klaar.

Stort het deeg op een plank en druk de lucht er wat uit. Verdeel in 3 porties (weeg af, ca 200 gr per portie) en bol deze losjes op. Rol het bolletje rustig uit tot een ovaal broodje met een lengte die op de bakmat past. Houdt aan beide kanten 2 cm over en probeer de dikte van het broodje overal gelijk te houden.

Leg op de bakplaat en doe hetzelfde met de andere porties. Houd afstand tussen de broodjes. Dit gaat beter met 3 broden naast elkaar dan met 6.

Druk de broodjes iets platter. Bestrijk met wat melk en strooi er wat topping op. Druk lichtjes aan. Dek de broodjes af, bijv met een theedoek op glazen en laat nog 30-40 min rijzen. 

Warm de oven voor tot 200 graden.

Maak evt met een kerfmesje of scherp mes 5 schuine sneetjes in de broodjes. Leg de bakmat op een (hete) bakplaat en bak de broodjes in ca15 min gaar en goudbruin.

 

Beleg royaal. Of doe het zoals in de Subway: kies een kaas, de groente, de saus en de extra’s (vlees)!

 

Reacties