Guacamole

 

Het is heel makkelijk om zelf guacamole te maken.

Pas je guacamole aan naar smaak (meer / minder rode peper en ui) en structuur (heel fijn gesneden of juist grof geprakt). Serveer bij gevulde taco's of nacho's.


Ingrediënten (1 kom):

- 1 tomaat, in kleine blokjes

- Paar takjes koriander, fijngesneden

- ½ rode ui, fijn gesnipperd

- 2 avocado's, eetrijp

- ½ rode peper, fijn gesneden

- ½ citroen, sap

- Zout

Bereiding:

Zorg dat op de avocado na alles klaar ligt, zodat het gelijk met de avocado gemengd kan worden, dit voorkomt dat de avocado bruin wordt.

Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees in een kom en prak het met een vork.

Meng de tomaat, rode peper, ui, koriander, versgemalen zout en citroensap naar smaak door de puree. Begin evt met de helft van de rode peper en citroensap en voeg meer toe naar smaak. 

  

 Lekker met gevulde taco's en ijsbergsla of met nacho's uit de oven.


Tip:

Maak een tacovulling van gehakt, de andere ½ rode ui, knoflook, tomatenpuree, tomaten en kruiden naar smaak. Vul de taco's, strooi er geraspte kaas over en bak in de oven. Vul na het bakken verder met de guacamole en ijsbergsla.


 

 

Reacties