Komkommersalade met fruit

Een frisse komkommersalade met zoet van de mango en zoetzuur van de granaatappel.

Serveer deze salade als bijgerecht, bijv. bij een stukje vis en wat aardappels of bij een (uitgebreide) lunch.

Het oorspronkelijke recept komt uit de Boodschappen.

Ingrediënten (2-3):

- 1 komkommer, in lange dunne plakken

- 1 (eetrijpe) mango, in repen

- 100 gram granaatappelpitjes

- 125 gram taugé

- Paar takjes munt, blaadjes grof gehakt

- 1 el limoensap (vers)

Gebruik bijv een kaasschaaf of dunschiller om de komkommer in plakken te snijden.

Bereiding

Doe de komkommerslierten in een schaal en roer voorzichtig het fruit erdoor. Voeg limoensap, taugé en munt toe en meng alles goed door elkaar.

Lekker bij gebakken zoete aardappelschijven en gegrilde zalm.

Reacties