Kippensoep met noedels

 

Een kruidige, groenterijke maaltijdsoep. 

Dit recept is een variatie op dit recept uit de Allerhande. Wij vinden het lekker om er ook champignons in te doen en wat minder paksoi. Ik heb er paksoi uit eigen tuin in gedaan, de kropjes zijn ideaal om verse blaadjes vanaf de buitenkant te plukken. 

  

We hebben 2 dagen van deze soep gegeten, beide dagen met verse paksoi.


Ingrediënten (4-5 personen):

- 1½ liter water

- 2 (kippen)bouillontabletten     

- 2 el ketjap       

- 2 tl sambal      

- 2 el pindakaas

- 350 gr kipdijfilet, in blokjes     

- 180 gr udon noedels   

- 400 gr sperziebonen, in stukken

- 50-100 gr paksoi (bv 1 Shanghai paksoi), in dunne repen

- 250 gr champignons, in plakjes

- 125 gr taugé  

- evt gebakken uitjes

Bereiding:

Neem een grote pan en doe daar het water in met de bouillontabletten, ketjap, sambal en pindakaas. Breng met de deksel op de pan aan de kook, roer af en toe door.

Doe de kip en de noedels in de pan, breng opnieuw aan de kook en kook 4 min. Voeg dan de boontjes en champignons toe en kook nog ca 8 min tot de groentes (beet)gaar zijn. Breng evt nog op smaak met wat peper of ketjap.

Doe de taugé en paksoi in soepkommen en schep daar de soep op. Strooi er evt wat gebakken uitjes over.

 


Reacties