Mini quiches en fritatta's

 


Een avondje met lekkere hapjes als warm eten. Elke smaak combinatie is mogelijk doordat de fritatta's en quiches allemaal verschillende vullingen hebben.

En alles wat overblijft kan de dag erna met de lunch opgegeten worden!

Ingrediënten (2x 12 stuks):  


Voor de mini quiches (12 stuks):

- 6 eieren

- 125 ml verse slagroom (of kookroom)

- zout, peper

- 3 velletjes bladerdeeg, ontdooid en in kwarten gesneden

- muffinvorm met 12 holtes, ingevet

 

Voor de mini frittata (12 stuks):

- 6 eieren

- 2 el melk 

- zout, peper

- 12 muffinpapiertjes

- muffinvorm met 12 holtes

 

Voor de vulling, maak een keus uit:

- groentes: paprika, wortel, diepvrieserwtjes, lente-ui, sjalotje, cherrytomaatjes ...

- vlees/vis/noten: gekookte ham, rauwe ham, gerookte zalm, pecannoten, ...

- kaas: zachte geitenkaas, belegen kaas, ...

- smaakmakers: knoflook, tijm, oregano, peterselie, ...

Snijd alle vulling klein, zodat het snel gaar wordt.

 Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C. 

Zet alle ingrediënten klaar. Klop voor de quiches de eieren los met de room, zout en peper en verdeel erover. Klop voor de frittata's de eieren los met zout en peper en evt andere kruiden.

Vul de holtes met bladerdeeg en de muffinpapiertjes naar smaak met diverse combinaties van de vulling. Schrijf evt op wat je waarin hebt gedaan, als het ei gestold is, dan is het lastig te herkennen! Verdeel het ei-roommengsel over de quiches en het eimengsel over de fritatta's.


Bak de quiches en frittata's ca 20 min tot ze gaar zijn.

De quiches en fritatta's kunnen warm en koud gegeten worden. Bewaar ze in de koelkast, maar laat ze voor het eten op kamertemperatuur komen.




 

 

Reacties