Zomerstamppot van zoete aardappels

 

Op warme dagen kun je ook stamppot eten! Deze stamppot is lekker fris door de sla en knapperige erwtjes.

Dit recept is een aanpassing van dit recept uit de Allerhande.

 

Ingrediënten (4-6 personen): 

- 1000 gr zoete aardappelen, geschild en in stukken

- 450 gr tuinerwten (diepvries, bevroren)

- 6 bosuitjes, in halve ringen

- 200 gr hüttenkäse

- 250 gr gerookte kipfilet, in reepjes

- 100 gr botersla

Bereiding:

Zet een grote pan met een paar centimeter water op het fornuis en doe de aardappelen erin. Kook ze ca 8 min en voeg dan de erwtjes toe. Kook nog 3 min tot de aardappelen gaar zijn.

Giet af in een vergiet en doe terug in de pan. Doe de hüttenkäse erbij en stamp tot een grove stamppot.

Roer de bosui, kip en sla erdoor en breng evt op smaak met een beetje peper en zout. 


 

Reacties