Broodje bapao met 2 vullingen

 

Wie kent de bapao broodjes uit de supermarkt niet? Maar ze zijn heel makkelijk zelf te maken! Ik heb een kip-saté vulling en gekruid gehakt vulling gemaakt.

Probeer ook eens andere vullingen. Wat is jouw favoriet?

 

Ingrediënten (16 broodjes): 

Voor het brood:

- 500 gr tarwebloem

- 7 gr gist

- 7 gr zout

- 5 gr suiker

- 300 gr water, handwarm

Voor gekruid gehaktvulling: (ca 8 stuks)

- 1 cm verse gember, geschild en geraspt

- 1 teen knoflook, geperst          

- 150 g rundergehakt    

- 2 el sojasaus

- Evt mespunt sambal

- Zonnebloemolie

Voor kip-satévulling: (ca 15 stuks)

- 200 gr kipfilet, in kleine stukjes (ca 1x1 cm)

- 1 kleine ui, fijngesnipperd

- 1 teen knoflook, geperst

- 4 el pindakaas

- 2 el ketjap manis

- Zonnebloemolie

Verder:

- zoete chilisaus

- bakpapier

- stoommandje

 

Bereiding:

Maak eerst het deeg, terwijl het deeg gaat rijzen kunnen de vullingen gemaakt worden.

Doe voor het deeg alle ingrediënten in de kom van de Kitchenaid en kneed ca 13 min op stand 2 tot het een mooi soepel deeg is. Maak een bol en leg het in een licht ingevette kom, dek af en laat ca 1 uur rijzen tot het volume verdubbeld is.

Maak de vullingen:

Gehakt: rasp de gember en pers de knoflook boven het gehakt. Voeg de sojasaus en evt sambal toe en meng even.

Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan en rul het gehakt. Doe in een kom en laat het afkoelen tot gebruik.

Kip: Fruit ui en knoflook in een scheutje olie op laag vuur. Voeg de kip toe, zet het vuur wat hoger en bak tot de kip bijna gaar is. Voeg dan de pindakaas en ketjap naar smaak toe. Als het te dik is, dan kun je evt een beetje water toevoegen tot de goede dikte. Doe in een kom en laat afkoelen tot gebruik.

Maak nu de broodjes. Zet de pan met stoommandje vast klaar en breng water aan de kook in de pan. Leg 3-4 stukjes bakpapier van 8x8 cm klaar. Verdeel het deeg in 16 porties van ca 50 gr en bol ze losjes op. 

Neem een bolletje en maak er een kuiltje in en doe er een lepeltje vulling in. Zorg dat er voldoende vulling inzit, zoveel dat het deeg nog net dichtgeknepen kan worden.

Zorg dat de bolletjes goed dicht zijn en leg ze met de sluiting onder op een stukje bakpapier.

Stoom de broodjes met 3 of 4 tegelijk in het stoommandje in ca 20 min gaar. 

Serveer met zoete chilisaus. 



Reacties