Courgette rolletjes

 

Dit vegetarische gerecht is heel wat anders dan ik normaal eet. Het gerecht is fris door de munt en vult goed door de kapucijners.

Het recept heb ik hier gevonden.

 

Ingrediënten (2-3 personen):

- 2 uien, gesnipperd

- 1 knoflookteen, geperst

- 175 g kapucijners (blik)

- 5 g verse munt, grof gesneden

- 2 courgettes

- 3 eieren

- 50 g kaas, geraspt

- 25 g hazelnoten, licht geroosterd

- zout en peper naar smaak

- (ronde) ovenschaal, ingevet

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Doe de kapucijners in een vergiet of zeef en spoel ze even af en laat uitlekken.

Verhit wat olie in een wok en fruit de ui met de knoflook op laag vuur. Roer de kapucijners en munt erdoor en bak ca 5 min op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Doe het mengsel op een plank en stamp het met een pureestamper tot een grove puree.

Snij de uiteinden van de courgettes en snij met een kaasschaaf dunne plakken van de courgettes. Leg een paar plakken naast elkaar op een plank en doe wat kapucijner-puree aan de onderkant van de plakken. Rol ze vanaf de onderkant op en zet ze rechtop in de ovenschaal.

Klop de eieren los met de helft van de kaas, breng op smaak met peper en zout. Schenk dit mengsel over de courgetterolletjes en strooi de rest van de kaas erover.

Bak ca 15 min in de oven tot de courgette gaar en de kaas goudbruin is.

Strooi de hazelnoten erover en serveer.


 


Reacties