Quiche bolognese

Dit is een makkelijke, lekkere quiche, zeker met een rol kant en klaar bladerdeeg.

Ik heb dit recept uit de Allerhande. Ik had hier tartaar gebruikt zoals in het recept staat, maar ik heb het ook weleens met (runder)gehakt gemaakt. Ook heb ik zelf de tomatensaus gemaakt door een blikje tomatenblokjes (niet al het vocht) te gebruiken en zelf op smaak te brengen met basilicum.


Ingredienten:

- 300 g rundertartaar

- klein blikje tomatenpuree (niet op foto)

- 400 g Italiaanse roerbakgroente

- 75 g Parmezaanse kaas

- 4 middelgrote eieren

- 100 g ricotta

- 7½ g verse oregano

- gescheurde basilicumblaadjes (vers) of andere Italiaanse kruiden (gedroogd)

- tomatenblokjes (blik)

- 270 g vers bladerdeeg

- olijfolie

- hapjespan of wok

- springvorm (Ø 24 cm, ingevet)

- aluminiumfolie

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de tartaar 5 min. op middelhoog vuur rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de tomatenpuree en roerbakgroente toe en verwarm 4 min. Roer regelmatig om.

Rasp de kaas. Klop de eieren in een grote mengkom los met de ricotta, oregano en peper naar smaak. Meng de tomatenblokjes uit het blik (niet al het vocht!), de basilicum en Parmezaanse kaas door het eimengsel.

Leg de rol bladerdeeg in de springvorm en snijd het overhangende deel af. Bekleed hiermee de onbedekte randen van de vorm. Schep de groenten en het vlees erin en schenk het eimengsel erop.

Bak de quiche in ca. 45 min. onder het midden van de oven gaar. Dek af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt. Laat 10 min. afkoelen op een rooster.

 

 

Reacties