Salade van paksoi met appel

Deze salade is ideaal als je een restje paksoi (over) hebt. Het kan van een grote krop zijn die niet helemaal gebruikt wordt of van wat plantjes in de tuin die geoogst moeten worden.

Ik heb wat paksoi plantjes in de tuin waar ik regelmatig wat buitenste bladeren van plukte om te gebruiken, nu kwamen er echter bloemen in en dus moest ik ze helemaal oogsten. 

Paksoi heeft zelf niet heel veel smaak, maar door het kort te roerbakken en te combineren met zoet (appel, rozijn) en zuur (citroen, mosterd) is het een lekkere lunchsalade.


Ingrediënten (1 persoon):

- 1 Shanghai paksoi, of ca 60-100 gr blaadjes, in repen gesneden

- 1 kleine appel

- citroensap

- 1 tl mosterd

- zout

- peper

- handjevol rozijnen

- 1 el zonnebloempitten, licht geroosterd

- Olijfolie

Bereiding:

Doe voor de dressing 1 el olie, ½ el citroensap, mosterd, peper en zout in een kommetje en mix met een vork of kleine garde.

Verhit een scheutje olie in een wok op hoog vuur. Roerbak de paksoi 1-2 min.

Snijd ondertussen de appel (met schil) in reepjes en besprenkel met wat citroensap.

Verdeel de paksoi op een bord en verdeel de appel, rozijnen en pompoenpitten erover. Schenk de dressing er naar smaak over.


 

 

 

 

Reacties