Soep met gerookte kip, rivierkreeftjes en mais

 

Deze soep is snel klaar. Binnen een half uur zit je aan tafel met een kom soep vol mais, tomaat en kip met rivierkreeftjes als topping.

Ingrediënten (4):

- Ca 400 mais (blik), uitgelekt

- 2-3 tomaten, in blokjes of plakken

- 2 eieren, losgeklopt

- 4 el sojasaus

- 1 el sesamolie

- Versgemalen zout en peper

- 2 el maizena

- 2 bosuitjes, in halve ringetjes

- 100 gr rivierkreeftjes

- 250 gr gerookte kipfilet (bv Zandvliet), in blokjes

 

Bereiding:

Zorg dat alles klaar staat, want deze soep is snel klaar!

 

Kook 1 liter water in een grote pan. Voeg de mais, tomaat en kip toe en breng weer aan de kook. Laat op laag vuur 5 min zachtjes koken.

Schenk heel rustig het losgeklopte ei toe zodat er een net-achtig patroon ontstaat als het ei stolt.

Doe de maizena in een kommetje en doe er 4 el water bij. Roer tot een papje.

Breng de soep op smaak met de sojasaus, sesamolie, zout en peper en breng opnieuw aan de kook. Bind de soep met het maizenapapje.

Voeg de bosui toe en zet het vuur weer laag.

Doe de soep in de soepkommen, verdeel er wat rivierkreeftjes over en serveer direct.



Reacties