Boontjes met tomaten

 

Een simpel en gezond groenterijk gerecht. 

Ik vind het lekker om met spaghetti te eten, maar het smaakt waarschijnlijk ook goed bij gekookte aardappels.

 

Ingrediënten (4 personen):

- 600 gr sperziebonen, zonder puntjes

- 1 ui, gesnipperd

- 1 teen knoflook, geperst

- scheutje olijfolie

- 6 tomaten, ontveld, zaadlijst verwijderd en in stukken

- groene olijven naar smaak, ontpit

- 8-10 basilicumblaadjes, gehakt

- Zout

- Peper

- Extra vierge olijfolie, bij serveren

Bereiding:

Breng in een pan water aan de kook en doe de boontjes erin. Kook ze in 5-10 min beetgaar, giet ze af en spoel kort met koud water. Gebruik dezelfde pan om de spaghetti te koken.

Verhit ondertussen een wok met een scheutje olie en fruit de ui en knoflook ca 5 min op laag vuur. Voeg de bonen en de tomaten toe en breng op smaak met zout en peper. Laat alles ca 10 min op laag vuur pruttelen, voeg dan de basilicum en evt olijven toe en verhit nog ca 5 min op laag vuur. 

 
Serveer met spaghetti en maak af met een scheutje extra vierge olijfolie.

Reacties