Brownie van drie chocolades

Deze brownie heeft een krokante bovenkant en een chewy binnenkant.  

Het is lekker als het nog net iets warm is, maar 1 of 2 dagen later is het nog steeds erg lekker. Afhankelijk van de gelegenheid / visite, kun je er 16 of 12 stukken van snijden.

De meeste ingrediënten heb ik altijd in huis, dus het kan ook redelijk spontaan gemaakt worden!


Ingrediënten (12-16 personen):

- 200 gr pure chocolade, in stukjes

- 150 gr ongezouten roomboter

- 200 gr fijne kristalsuiker

- 1 tl vanille-aroma

- 3 eieren

- 80 gr bloem

- 100 gr witte chocolade, grof gehakt

- 100 gr melkchocolade, grof gehakt

- Snuf zout

- Vierkante bakvorm (ca 22x22 cm), ingevet en bekleed met bakpapier

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 160 graden.

Neem een pan waar een hittebestendige kom op past. Breng water in de pan aan de kook en doe de pure chocolade met de boter in de kom. Zet de kom in de pan (het water mag de pan niet raken) en smelt de chocolade met de boter terwijl je af en toe roert. 

Haal de kom van de pan en laat iets afkoelen. Als je een kleine kom gebruikt hebt, giet het dan in een grotere (beslag)kom.

Voeg de suiker, zout en het vanille-aroma toe en mix met een kitchenaid (vlinderhaak) of handmixer tot een egaal mengsel. Doe de eieren er 1 voor 1 toe, voeg de volgende pas toe als het vorige ei is opgenomen.

Zeef de bloem boven het mengsel en spatel dit er snel en luchtig door. Roer de witte en melkchocolade erdoor en giet het mengsel in de vorm.

Bak de brownie ca 40 min, de bovenkant moet dan krokant zijn en het midden iets vochtig. Controleer door een satéprikker erin te steken, er moeten wat vochtige kruimels blijven plakken.

Laat in de vorm afkoelen, haal het er dan uit en snijd in stukken.


 

 

Reacties