Stamppot van broccoli met tomatensaus

 

Een lekkere vegetarische stamppot. Het is een leuke variatie op de standaard stamppotten!

Dit recept is afgeleid van een recept uit de Allerhande.


Ingrediënten (4-6 personen):  

- 1 kg aardappels, geschild en in stukken

- 500 gr broccoli, in kleine roosjes en steeltjes in stukjes

- 500 gr wortel, in blokjes

- 500 ml passata (gezeefde tomaten)

- Scheutje melk

- 125 gr Parmezaanse kaas, geraspt

- 1 teen knoflook, geperst

- 2 tl komijnzaadjes

- 2 el oregano, vriesdroog

- Zout en peper

- Pijnboompitten naar smaak, licht geroosterd

Bereiding:

Kook de aardappels met de broccolisteeltjes in een grote pan in ca 20 min gaar, doe na 12 min de broccoliroosjes erbij.

Begin aan de saus zodra het water van de aardappels kookt. Verhit een scheutje olie in een wok, fruit de knoflook met de komijnzaadjes kort op laag vuur. Doe de wortel erbij en ze het vuur wat hoger. Roerbak de wortels en voeg de passata toe als de broccoliroosjes bij de aardappels in de pan gaan. Zet het vuur van de wok lager en doe een deksel op de pan. Laat zacht pruttelen en breng op smaak met peper en evt wat zout.

Giet de aardappels en broccoli af, voeg een scheutje melk toe en prak met een pureestamper. Roer de helft van de kaas, de oregano en evt wat peper erdoor.

Verdeel de stamppot over de borden en schep de tomatensaus met wortel erover. Bestrooi met de rest van de kaas en wat pijnboompitten.

Deze stamppot is een dag later ook nog erg lekker.


 


Reacties