Zuurkoolschotel met pancetta

 

Zuurkool en spek is een lekkere combinatie. Ik heb in deze ovenschotel laagjes gemaakt van aardappel, zuurkool en pancetta.

De aardappelschijfjes kunnen het beste even voorgekookt worden, wil je ze gelijk gebruiken, verleng dan de oventijd.

Zoek je een meer traditionele zuurkoolschotel, kijk dan eens naar deze zuurkoolstamppot uit de oven.


Ingrediënten (3-4 personen):

- ca 700 gr aardappels, geschild en in dunne plakken

- 500 gr kruidenzuurkool, uitgelekt

- 100 gr pancetta

- 125 ml crème fraîche

- 100 ml witte wijn of appelsap

- Versgemalen peper en zout

- Ovenschaal, ingevet

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 200 graden. Kook de aardappels 5-10 min voor.

Meng in een kommetje de crème fraîche en de wijn of appelsap. Verdeel de aardappel, zuurkool en pancetta elk in twee porties.

Vul de ovenschaal, begin met de helft van de aardappels. Leg dakpansgewijs in de schaal en strooi er wat zout en peper over. Verdeel de helft van de zuurkool erover en daarop dakpansgewijs de helft van de pancetta. 


Leg opnieuw aardappel, zout en peper, zuurkool en pancetta erover.

Giet het roommengsel erover en dek af met aluminiumfolie. Prik een paar gaatjes in de folie om de stoom eruit te laten. Bak ca 30 min, verwijder de folie en bak nog 15 min. Controleer door met een vork in de aardappel te prikken of ze gaar zijn.


 


Reacties