Schelvis in Stroganoff saus

Stroganoff saus is natuurlijk lekker bij (rund)vlees, maar het kan ook heel goed met stukjes vis. Ik heb deze keer schelvis gebruikt.

Ik heb de saus gemaakt van tomatenpuree en wijn, het kan ook gemaakt worden van tomatenpuree met bouillon.


Ingrediënten (4 personen): 

- Ca 300 gr schelvisfilet, in blokjes van ca 2x2 cm

- 2 el zonnebloemolie

- 1 ui, gesnipperd

- 2 teentjes knoflook, geperst

- 2-3 paprika’s, in repen

- 250 gr champignons, in plakjes

- 1 blikje (70 gr) tomatenpuree

- 2 tl gerookt paprikapoeder

- 75 ml droge witte wijn

- 125 ml kook- of slagroom

- Peper en zout

Bereiding:

Doe in een scheutje olie in een wok en fruit de ui en knoflook een paar min op laag vuur. Roer de tomatenpuree en paprika erdoor en bak even zacht mee. Voeg de paprika en champignons toe, zet het vuur iets hoger en bak deze regelmatig omscheppend 5 min.

Schenk de wijn en de room erbij en breng de saus zachtjes aan de kook. Als de saus zachtjes begint te pruttelen, dan kan de vis erbij. Doe een deksel op de pan en stoof ca 5 min tot de vis gaar is. Schep af en toe voorzichtig om en nog op smaak met peper en zout.

Serveer met stokbrood of rijst.


Reacties