Shakshuka

 

Een vegetarisch gerecht waarbij je het vlees absoluut niet mist! 

Deze pan vol groente is ideaal voor een doordeweekse (werk)dag.

Doe per persoon één ei in de pan. 

 

Ingrediënten (2-3 personen):

- 1 ui, gesnipperd

- 2 tenen knoflook, geperst

- 2 rode puntpaprika’s, in blokjes

- 2 (roma)tomaten, in blokjes

- 400 gr kikkererwten (blik)

- 400 gr tomatenblokjes (blik)

- 1 tl komijnpoeder

- 2-3 eieren

- Zout en peper

 

Bereiding:

Verhit wat olie in een wok en fruit de ui een paar min op laag vuur. Voeg de komijn en knoflook toe en fruit kort mee.

Doe de paprika en verse tomaten erbij, zet het vuur iets hoger en bak 5-10 min. Roer dan de kikkererwten en tomaten uit blik erdoor en breng verder op smaak met peper en evt zout.

Doe een deksel op de pan, zet het vuur weer wat lager en stoof ca 5 min. Maak 3 holtes in het groentemengsel en breek boven iedere holte een ei. Laat de dooiers heel.

Doe de deksel weer op de pan en laat op laag vuur de eieren in 10-15 stollen.


 


Reacties