Tonijnsalade

 


Een fris romige tonijnsalade om op brood of een toastje te eten.

Deze hoeveelheid is voldoende voor 2 royaal belegde sneetjes brood of voor een kommetje salade bij wat stokbrood of toastjes.
Ik heb een gala appel gebruikt, deze wat zoetere appel past hier goed bij. 

 

Ingrediënten (1 kom): 

- Tonijn uit blik op water (160 gr), uitgelekt

- 1 el kwark

- ½ - 1 el mayonaise

- 1 bosui, fijngesnipperd

- 2 augurken, in kleine blokjes

- ½ appel, geschild en in kleine blokjes

- Versgemalen peper

Bereiding:

Doe de tonijn in een kom en maak los met een vork. Roer de kwark en mayonaise erdoor. Voeg dan de bosui, augurk en appel toe, meng door elkaar en breng op smaak met peper.

Serveer op een sneetje brood als lunch of op een toastje op een feestje.


Reacties