Zalm met courgette, tomaatjes en geitenkaas uit de oven

 

Deze ovenschotel met zalm, courgette, tomaatjes en geitenkaas is ideaal voor een etentje, zoals een wat informeler kerstdiner. Je kunt het van tevoren klaar maken en als je gasten er zijn zet je de schaal in de oven en heb je er geen omkijken meer naar.

Zet een schaal ovenaardappelen bij de zalm in de oven, zodat alles tegelijk klaar is.

Deze hoeveelheden zijn voor 2 personen, het kan heel goed verdubbeld worden. Voor 4-5 personen gebruik je ongeveer dubbele hoeveelheden:

Ingrediënten (2 personen):

- 300 gr zalmfilet, in 2 stukken  

- 1 courgette, in kwart plakken 

- 1 ( kleine) ui, gesnipperd

- 1 teen knoflook, geperst          

- 150 gr cherrytomaatjes, doormidden gesneden     

- 80 gr geitenkaas , verkruimeld

- 8-10 basilicum, grof gesneden

- Versgemalen zout en peper

- ovenschaal (bv 20x30), ingevet

Bereiding:

Warm de oven voor tot 200 graden.

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui met de knoflook een paar min op laag vuur. Voeg de courgette toe, zet het vuur wat hoger en bak 5-6 min. Breng op smaak met peper en zout.

Strooi een beetje zout en peper over de zalm en wrijf dit in.

Verdeel de courgette over de bodem van de ovenschaal, leg de zalm erop en verdeel de tomaten erover. Strooi de geitenkaas erover en bak de zalm ca 25 min in de oven.

Maak je een dubbele hoeveelheid? Verleng de oventijd dan tot 30 min en draai halverwege de schaal een keer om.

Haal de schaal uit de oven en strooi de basilicum over de ovenschotel.

Serveer met (oven)aardappels.
 


Reacties