Zalmfrittata

Deze zalmfrittata is lekker als klein hoofdgerecht voor 3 of bijgerecht voor 6, bijv bij een kop soep of bij een uitgebreide lunch. Je kunt het ook in kleinere stukjes snijden of bakken en dan bij een high tea serveren.

De voorbereidingstijd is kort, zeker als je de courgette in een keukenmachine raspt. Het aantal porties is afhankelijk van hoe je het serveert. Dit zijn 3 bakjes van ca 10 x 10 cm.

 

Ingrediënten (3-6 personen):

- 4 eieren

- 200 ml (slag)room

- 3 teentjes knoflook, geperst

- 100 gr (belegen) kaas, geraspt

- 1 courgette, geraspt

- 100 gr zalm, in kleine reepjes

- Paar takjes munt, blaadjes, fijngesneden

- Zout, peper

- 3x ovenschaal ca 10x10 (of 1x 10x30), ingevet en  bodem en 2 zijkanten met bakpapier bekleed 

 

Bereiding:

Warm de oven voor tot 200 graden.

Klop de eieren los met slagroom, knoflook, zout en peper. Roer de kaas, courgette, munt en zalm erdoor. Giet het mengsel in de bakvorm.

Bak in ca 40 min gaar. 


 



 


Reacties