Tagliatelle met champignons in salieboter

 

Binnen een kwartier het eten op tafel, dat kan met deze lekkere pasta! Deze pasta heeft geen tomaten- of roomsaus nodig, de salieboter brengt de pasta op smaak.


Ingrediënten (2-3 personen):

- 250 gr verse tagliatelle

- 250 gr (kastanje)champignons, in plakken

- 1 teentje knoflook, geperst

- Evt 1 rode ui, in halve ringen

- 1 rode puntpaprika, in reepjes

- Paar takjes salie, blaadjes fijngesneden

- Beetje Parmezaanse kaas, geraspt

- 75 gr boter (ongezouten roomboter)

- Peper en zout


Ik was deze keer de paprika vergeten te kopen en heb er een rode ui in gedaan. Ook lekker, maar met paprika is het nog beter! Varieer gewoon als je bepaalde ingrediënten niet hebt.


Bereiding:

Kook de tagliatelle in een pan met ruim kokend water volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Giet af, maar bewaar wat kookwater.

Smelt ondertussen de boter in een wok, voeg de salie, knoflook, evt rode ui en champignons toe en bak tot de champignons beetgaar zijn.

Voeg de paprika en 2 el kookwater toe. Bak even mee en roer dan de pasta en de kaas door de saus.


 

 

 

Reacties