Aardappeltaart met tonijn en paprika

Deze hartige taart is niet gemaakt met (blader)deeg, maar met aardappel. Een heerlijk visrecept!

Het recept is gebaseerd op dit recept uit de Allerhande.

 

Ingrediënten (4 personen) :

- 1 kg aardappelen, geschild en in plakken van 1 cm

- 3 uien, in halve ringen

- 320 gr tonijn in olie (blik)

- 465 gr geroosterde rode paprika's (pot), uitgelekt en in repen

- 4 eieren, losgeklopt

- 200 g (belegen) kaas, geraspt

- springvorm (24 cm), ingevet

 Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 180 graden. Leg een vel bakpapier op de bakplaat.

Kook de aardappelplakken in ca 10 beetgaar en giet af.

Neem een wok en giet de olie uit 1 van de 2 tonijn blikken (andere olie niet nodig) erin, verhit op laag vuur. Fruit de ui ca 10 min hierin.

Zet het vuur uit en voeg de aardappelen, paprika en tonijn toe. Schep voorzichtig door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Roer de kaas en eieren erdoor en giet alles in de springvorm.

Zet de springvorm op het bakpapier op de bakplaat (er zal wat olie uit de taart komen) en bak in ca 1 uur gaar, leg er evt een stuk aluminium folie over als het te donker wordt.


 



Reacties