Tomatensoep met een Mexicaans tintje

 

Deze snelle tomatensoep heeft door de komijn en gerookte paprika een Mexicaans tintje. Lekker als lunch, maar ook zeer geschikt als maaltijdsoep!

Deze hoeveelheid is als hoofdgerecht voor 2-3 personen voldoende, als je het als lunch eet of met wat brood, dan kun je er met 4 personen van eten. Of eet het als hoofdgerecht en het restje de volgende dag bij de lunch.

 

Ingrediënten (2-4 personen): 

- 200 gr kipfilet, in blokjes

- 1 ½ tl gerookt paprikapoeder

- 1 tl komijnpoeder

- Peper en zout

- 1 el olijfolie

- 130 gr kikkererwten, uitgelekt

- 2 rode paprika’s, in blokjes

- 1 ui, in halve ringen

- 500 gr passata

- 200 ml water

Bereiding:

Maak een marinade van de olie met de kruiden. Roer de kip erdoor en laat even staan. 

 

Verhit een wok en doe daar de gemarineerde kip met de ui in. Bak ca 5 min op matig vuur tot de ui zacht en de bruinig is en voeg dan de paprika en de kikkererwten toe. Bak dit even mee en doe dan de passata met het water erbij.

Breng het geheel aan de kook, laat een paar min zachtjes pruttelen en breng evt nog verder op smaak.

Serveer in grote kommen. 


 


Reacties