Wortelkoekjes

 

Soms heb je zin in wat lekkers maar wil je niet teveel suiker en vet. Dit is een ideaal koekje, het bevat geen boter of olie en krijgt het zoet van ahornsiroop, kokos en wortel. Je krijgt wel een heel lekker koekje!

Ik heb het deeg van deze koekjes helemaal in de keukenmachine gemaakt met het mes en de rasp. Heb je geen keukenmachine, dan kun je de wortels fijn raspen en de amandelen met een mes fijnhakken.


Ingrediënten (6 stuks):

- 3 wortels, schoon

- 2 volle el amandelen (zonder vlies)

- 1 ei

- 40 gr zelfrijzend bakmeel

- 1 tl speculaaskruiden

- 2 el geraspte kokos

- 1 el ahornsiroop (of 1 ½ el honing)

- Snuf zout

Bereiding

Haal een bakplaat uit de oven en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor tot 180 graden.

Maal de amandelen met het mes fijn in de keukenmachine. Doe de (fijne) rasp in de keukenmachine en rasp de wortels.

Doe het mes er weer in en voeg het ei, kokos, speculaaskruiden, zout en ahornsiroop toe. Mix kort. Haal het mes eruit en spatel het bakmeel erdoor. Verdeel in 6 hoopjes / bolletjes en leg ze op de bakplaat.

Bak 15-17 in de oven. Laat ca 5 min op de bakplaat liggen en laat ze dan verder afkoelen op een rooster.

 

Reacties