Asperges in een vispannetje

 


Asperges! Vandaag een heerlijk vispannetje met zalm, tilapia en Hollandse garnalen. 

Nu het weer het seizoen is, eet ik ze op verschillende manieren. Hoe eten jullie ze het liefst? 

 

Ingrediënten (4 personen):

- 150 gr zalmfilet, in blokjes

- 180 gr tilapia, in blokjes

- 100 gr Hollandse garnalen (gekookt en gepeld)

- 250 gr witte asperges, geschild en zonder uiteinde

- 250 gr groene asperges, zonder uiteinde

- 1 ui, fijngesnipperd

- 2 teentjes knoflook, geperst

- 250 ml kookroom

- 2 el maizena

- 150 ml witte wijn

- 2 el verse peterselie, grof gesneden

- Versgemalen peper en zout

Bereiding:

Snijd de kopjes van de asperges en houd apart. Snijd de stengels in tweeën en dikke asperges in de lengte doormidden.

Breng water aan de kook en kook de asperges 5 min. Giet af in een vergiet.

Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de ui en knoflook een paar min op laag vuur. Doe de aspergestengels en -kopjes erbij en giet de wijn erover. Breng aan de kook en dan de room erbij. Breng opnieuw aan de kook. Doe de vis erbij en laat 5 min zachtjes sudderen.

Meng de maizena met 2 el water tot een papje en roer het door de room, kook nog 1 min om te binden. Voeg de garnalen en peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.

Serveer met aardappels of pasta.


 

Reacties