Paksoi met noedels en gebakken tonijn

 

Een lekker en snel wokgerecht. De tonijn past erg goed bij de paksoi in oestersaus en sojasaus.

Door het gebruik van 2 smaakmakers (oester- en sojasaus) maak je een makkelijke  'woksaus'. Zo kun je ook als je weinig tijd hebt een lekkere maaltijd op tafel zetten!

Je kunt de tonijn goed vervangen door een andere vis zoals zalm. Wil je vegetarisch eten? Vervang de tonijn dan door wat (ongezouten) cashewnoten.


Ingrediënten (2-3 personen):

- Ca 150 gr tonijn, in 2-3 stukken

- 1 paksoi, in reepjes, wit en groen gescheiden

- 1 teentje knoflook, geperst

- 1 el oestersaus

- 90 gr udon noedels

- Sojasaus, naar smaak

- Versgemalen peper

- Evt sesamzaadjes, licht geroosterd

Bereiding:

Kook de noedels gaar volgens de verpakking en spoel daarna kort met koud water.

Verhit ondertussen een scheutje olie in een wok en fruit de knoflook op zacht vuur. Doe het witte deel van de paksoi erbij en bak even mee, voeg dan het groene deel toe en bak tot het net geslonken is. Roer dan de oestersaus erdoor.

Verhit ondertussen een koekenpan met een scheutje olie op hoog vuur. Bestrooi de tonijn met een beetje peper en doe de tonijn in de pan. Bak deze een paar minuten per kant (draai maar 1x om tijdens het bakken).

Doe de noedels op de borden, verdeel de paksoi erover en leg de tonijn erop. Schenk een beetje sojasaus erover en strooi evt wat sesamzaadjes erover.



 

 


Reacties