Spaghetti met kabeljauw en salieboter

Een simpele spaghetti voor een doordeweekse dag. Salie heeft een heerlijke geur en smaak. Wat salieboter door de spaghetti is voldoende om dit op smaak te brengen.

Ik had nog een salieplantje in de tuin, maar het is ook goed verkrijgbaar in de koeling in de supermarkt. Het is niet te vervangen door vriesdroog salie.

 

Ingrediënten (2-3 personen):

- ca 250 gr kabeljauwfilet

- 50 gr roomboter

- handvol salie, alleen de blaadjes

- 2 el citroensap

- Peper en zout

- spaghetti

- Rucola


Bereiding:

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Dep de kabeljauw droog en wrijf wat zout en peper aan beide kanten erin.

Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag een scheutje olie op hoog vuur. Zet het vuur wat lager en bak de vis 3-4 min per kant.

Smelt in een andere koekenpan de boter en doe de salie erin. Laat het lichtbruin worden, roer af en toe.

Giet de spaghetti af en roer er wat salieboter door. Doe wat rucola op de borden, verdeel de spaghetti erover en sprenkel daar wat citroensap over. Leg op elk bord een stuk kabeljauw en giet wat salieboter met wat krokant gebakken salie blaadjes erover.

Serveer met een salade.



Reacties