Mini cakejes met druiven

We hadden wat druiven over en ik had zin om te bakken, dus heb ik wat cakejes met druiven gemaakt. Ik heb vanille-, chocolade- en marmercakejes gemaakt, omdat ik niet kon kiezen welke smaak het lekkerst zou zijn bij de druiven.

Voor de kleine cakejes heb ik siliconen vormpjes gebruikt van 7x4 cm (3 cm hoog). Deze vormpjes zijn ideaal als 1-persoonscake en handig om dingen uit te proberen. 

We vonden alle smaken cake lekker met de druiven. Wil je alleen chocolade cake, neem dan een dubbele hoeveelheid cacao. Wil je alleen vanille cake, dan is 1 tl vanille extract voldoende voor het hele beslag.

 

Ingrediënten (6 stuks): 

Voor de cake:

- 100 gr fijne kristalsuiker

- 100 gr boter, op kamertemperatuur

- snufje zout

- 2 eieren, op kamertemperatuur

- 100 gr zelfrijzend bakmeel

- 1 tl vanille extract

 

Voor het chocolademengsel:

- 1 el cacaopoeder

- scheutje melk, op kamertemperatuur

 

Verder:

- Ca 65 gr rode pitloze druiven, doorgesneden

- Poedersuiker

- 6 kleine cakevormpjes (bijv 7x4 cm), ingevet en met een strookje bakpapier erin

 

Bereiding:

Warm de oven voor tot 175 graden.

Roer de cacao door de melk tot er geen klontjes meer zijn. Zet een kommetje met wat poedersuiker klaar.

Doe de suiker met de boter in een kom en mix met een handmixer romig, mix dan de eieren er 1 voor 1 door.

Zeef het bakmeel met het zout boven de kom en mix dit kort tot het goed gemengd is. Mix niet te lang!

Doe ca 1/3 van het beslag in een andere kom en roer hier het cacaopapje door. Roer het vanille extract door de rest van het beslag.

Verdeel het witte en bruine beslag over de kleine cakevormpjes, maak witte, bruine en/of marmercakejes. Rol de druiven door de poedersuiker zodat ze niet helemaal in de cake zakken en verdeel ze over de vormpjes. Druk ze lichtjes aan.

Bak de cakejes 20-25 min, controleer met een satéprikker of ze gaar zijn. Haal uit de vormpjes en laat afkoelen op een rooster.

Variatie: Doe stukjes appel of aardbei in de cakejes ipv druiven.

Reacties