Quiche met broccoli en geitenkaas

 

Broccoli, rode ui, geitenkaas en hazelnoten zijn een goede combinatie in deze vegetarische quiche!

Heerlijk als avondmaaltijd of bij de lunch.

 

Ingrediënten (3-4 personen):

- 1-2 rode uien, in halve ringen

- 2 tenen knoflook, geperst

- 1 stronk broccoli, in roosjes, steel in stukken

- 4 eieren

- 200 gr zachte geitenkaas

- Paar takjes tijm, alleen blaadjes

- Handvol hazelnoten, grof gehakt

- Rol bladerdeeg (of 6 plakjes diepvries, ontdooid)

- Peper en zout

- Quichevorm (26 cm doorsnee), ingevet-quichevorm

 

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Kook de broccoli voor (steeltjes 7 min, roosjes 5 min) en spoel ze af onder koud water.

Verhit een scheutje olijfolie in een wok en fruit de ui en knoflook ca 5 min op laag vuur, roer de broccoli erdoor en bestrooi met de kruiden en peper en zout naar smaak. Zet dan het vuur uit en giet het vocht af.

Bekleed ondertussen de quichevorm met het bladerdeeg, als het deeg uitsteekt, hang dat dan naar buiten.

Klop de eieren los met de kaas en flink wat peper en giet bij het groentemengsel. Roer even door en giet het dan op het deeg in de vorm. Vouw overhangende randjes deeg over de vulling.

Bak ca 40 min in de oven tot het gaar en goudbruin is, dek de laatste 5-10 min evt af met aluminium folie.

Als er wat over blijft, eet dit dan een dag later als lunch.


Reacties