Varkensspiesjes

 

Spiesjes van varkenshaas, gemarineerd met ketjap en specerijen. Lekker bij een bord bami of een stokbrood met satésaus.

Je kunt de spiesjes in de grillpan bakken of in een koekenpan of op een BBQ.


Ingrediënten (2-3 personen):

- 200-250 gr varkenshaas, in blokjes van 2x2 cm

 

Voor de marinade:

- 3 el ketjap manis

- 1 el sojasaus

- 1 el chilisaus

- 1 el zonnebloemolie

- 1 teentje knoflook, geperst

- ½ tl komijnpoeder

- ½ tl korianderpoeder

- 1 tl gemberpoeder

- 1 tl uienpoeder

 

Verder:

- 5 lange satéprikkers

Bereiding:

Meng de ingrediënten van de marinade in een kom en doe het vlees erbij. Roer goed om en laat ca ½ uur op kamertemperatuur marineren.

Leg de satéprikkers in een bakje water en laat ca ½ uur weken. Rijg het vlees aan de stokjes.

Verhit een grillpan (zonder olie) en bak de spiesjes in ca 8 min gaar, draai ze elke 2 min zodat alle kanten mooie strepen krijgen.

Serveer bijv met bami.

Tip: de rest van de marinade kan gebruikt worden om de groenten van de bami in te wokken.


 


Reacties