Zalm met spinazie

Zalm, spinazie en roomkaas is een lekkere combinatie. Ik eet het regelmatig met pasta, maar je kunt de zalm ook vullen met roomkaas en spinazie.

In plaats van roomkaas met tuinkruiden kun je de roomkaas ook zelf kruiden. De roomkaas die over is kan gewoon als broodbeleg gebruikt worden. 


Ingrediënten (2-3 personen):

- ca 300 gr zalmfilet, in 2-3 stukken

- ca 100 gr roomkaas met tuinkruiden (bv Philadelphia)

- 100 gr spinazie

- ½ citroen, rasp

- Handvol pijnboompitten

- Versgemalen peper en zout

- Ovenschaal, ingevet

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Verhit een scheutje olie in een wok en laat de spinazie op laag vuur slinken, breng op smaak met peper en zout.

Doe de spinazie in een zeef, druk zoveel mogelijk vocht eruit doe in een kom. Roer de roomkaas, citroen en pijnboompitten erdoor.

Snij de zalm aan 1 lange zijkant in en vul met het spinaziemengsel.

 

Leg de zalm in een ovenschaal in bak 12-15 min in de oven. Serveer met aardappels en groente.


 


Reacties