Koekjes met witte chocolade, cranberry's en havermout

 

Dit koekje met witte chocolade, cranberry's en havermout smaakt heerlijk bij een kopje koffie of gewoon als tussendoortje!

De ingrediënten voor deze koekjes heb ik eigenlijk altijd wel in huis, als je (onverwacht) bezoek krijgt, dan zijn ze snel gemaakt.


Ingrediënten (12-16 stuks):

- 1 ei, losgeklopt

- 100 gr boter, op kamertemperatuur

- 100 gr kristalsuiker

- 1 zakje vanillesuiker

- 100 gr havermout

- 200 gr zelfrijzend bakmeel

- 50 gr witte chocolade, grof gehakt

- 50 gr cranberry’s

- Snuf zout

Bereiding:

Haal een bakplaat uit de oven en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor tot 180 graden.

Doe de boter en de suiker in een (beslag)kom en mix met een handmixer tot het romig is. Doe het ei erbij en mix dit er kort door. Voeg het bloem, de havermout en het zout toe en mix voorzichtig. Het deeg zal kruimelig zijn.

Kneep met de chocolade en cranberry’s met de hand erdoor en maak 12 bolletjes van ca 52 gram of 16 van ca 40 gram.

Leg de koekjes op een paar cm afstand van elkaar op de bakplaat en druk iets platter.

Bak de koekjes circa 15 min in de oven. 

Laat ca 10 minuten op bakplaat afkoelen, dan op een rooster.


 

 


Reacties