Witte bolletjes met oregano

 

Wist je dat het erg lekker is om kruiden te gebruiken in brood? Ik heb oregano door het deeg van deze witte bolletjes gedaan en ze zijn heerlijk met zowel hartig als zoet beleg!

Ingredienten (12 stuks):

Bereiding:

Zorg dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn.

Doe alle ingredienten voor het deeg in een kom en kneed met een keukenmachine of met de hand. Met de kitchenaid op stand 2 duurt het zo'n 13 minuten tot het een mooi elastisch deeg is. Doe het deeg in een licht ingevette kom, dek af en laat een 60 min rijzen.

Verdeel het deeg in 12 bolletjes van ca 80 gram en bol losjes op. Leg ze op een plank met een schone theedoek op glazen erover en laat 15 min rusten.

Neem een bolletje en bol dit strak op. Leg het op een bakmat en herhaal dit met de andere bolletjes. Houd afstand tussen de bolletjes. 

Dek weer af met de theedoek op glazen en laat nog ca 55 min rijzen. Een vingerprik zal dan rustig moeten terugveren. Snijd elk bolletje in door met een scherp in door met een mes 2 sneetjes te maken.

Warm ondertussen de oven voor op 210 graden, zorg dat de bakplaat op de middelste plek in de oven zit en haal evt het rooster eruit. Leg de bakmat op de hete bakplaat en bak de bolletjes ca 20 min. Als het hol klinkt als je op de onderkant klopt, dan zijn ze gaar.

Haal direct van de bakplaat en laat afkoelen op een rooster.


Beleg met hartig of zoet beleg.


 

Reacties