Champignonsoep

 

Een heerlijke kop champignonsoep, als voorgerecht of met wat brood als hoofdgerecht.

Ik heb kastanjechampignons en witte champignons gebruikt, maar varieer naar smaak. Deze soep is als voorgerecht voor 6 personen en als hoofdgerecht voor 3-4 (afhankelijk van wat je erbij eet).


Ingrediënten (3-4 personen): 

- 250 gr champignons, in stukken

- 250 gr kastanjechampignons

- 2 tenen knoflook, geperst

- 1 sjalot, gesnipperd

- Klontje boter

- 3 el bloem

- 380 ml (bospaddenstoelen)fond

- Verse peterselie, blaadjes grof gehakt

- 125 gr crème fraîche

Bereiding:

Smelt een klontje boter in een soeppan en bak de sjalot en knoflook even aan. Voeg de champignons toe en bak ze 10-15 min.

Doe de bloem in de pan en roer goed door. Giet dan de fond erbij en zorg dat het een egaal mengsel is. Voeg 700 ml water toe, doe een deksel op de pan en breng aan de kook. Laat 15 min rustig koken terwijl je af en toe roert. Haal de laatste 5 min de deksel van de pan.

Roer de crème fraîche met een garde erdoor, voeg de peterselie toe en breng op smaak met (versgemalen) peper. Serveer evt met (stok)brood.


Reacties