Chinese kool met kerriegehakt

 

Een makkelijke en snelle wokmaaltijd! Deze Chinese kool met taugé en kerriegehakt staat in een kwartier op tafel.


Ingrediënten (2-3 personen):

- 1 Chinese kool, in dunne reepjes

- 125 gr taugé

- 1 cm gember, fijngehakt

- 1 teen knoflook, geperst

- 1 el kerriepoeder

- 125 ml crème fraîche

- 300 gr (runder)gehakt

- Zout en peper

Bereiding:

Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de knoflook met gember en kerriepoeder kort op laag vuur. Voeg het gehakt toe en zet het vuur wat hoger. Bak het gehakt rul en voeg de Chinese kool toe. Wok 3-5 min tot de kool geslonken is en roer de taugé en crème fraîche erdoor.

Breng op smaak met peper en zout en evt extra kerriepoeder. Serveer met noedels en evt wat cashewnoten.

Variatie: voeg samen met de taugé ook een handje rozijnen toe.

Reacties