Vleesjus


De lekkerste vleesjus maak je zelf! Gebruik het braadvocht van je vlees en breng op smaak met specerijen naar smaak.

Ik heb venkelzaad gebruikt omdat er rode kool bij gegeten werd. Vervang het evt door karwijzaad of komijnzaad als je het bij sperziebonen of bloemkool serveert.


Ingrediƫnten (3 personen):

- Braadvocht van vlees, bijv slavinken of worst

- (vloeibare) bakboter

- Heet water

- 1 sjalot, fijngesnipperd

- 1 tl uienpoeder

- 1 tl knoflookpoeder

- 2 tl venkelzaad

- 1 – 1 ½ el bloem

- Scheutje sojasaus

Bereiding:

Haal het vlees uit de pan, houd het warm onder een deksel op een bord. 


Zet het vuur laag en voeg evt nog wat boter toe. Bak de sjalot en specerijen even aan zodat de smaken vrij komen.

Voeg de bloem toe en roer goed met een garde om de klontjes eruit te halen. Verhit al roerend tot het gaat sissen, de bloem is dan gaar. Voeg heet water toe tot de gewenste dikte. Roer nog goed door en breng op smaak met sojasaus.

Zeef de jus voor een mooie gladde saus.

Serveer met gekookte aardappelen, vlees en groente.

 

 


Reacties