Ovenschotel met kabeljauw en zoete aardappelpuree

Een ovenschotel met kabeljauw, zoete aardappelpuree en prei. Lekker met kerrie en kaas erover!

Varieer een keer door de standaard aardappelpuree van zoete aardappels te maken. De smaak past verrassend goed bij kerrie en kaas.


Ingrediënten (2-3 personen): 

- 600 gr zoete aardappels, geschild en in gelijke stukken

- 150 gr kabeljauwfilet, in stukken van 2x2 cm

- 2 preien, in dunne ringen

- 1 teen knoflook, geperst

- 2 tl kerrie

- 125 gr crème fraîche

- 100 gr oude kaas, geraspt

- Versgemalen peper

- Ovenschaal, ingevet

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 180 graden.

Kook de aardappels in ca 14 min gaar en stamp met 1 el crème fraîche en wat peper tot een puree. Doe onderin de ovenschaal.


Verdeel de blokjes kabeljauw over de puree.

Verhit wat olie in een koekenpan en bak de prei in ca 10 min met de knoflook en kerrie op laag vuur tot het zacht is. Roer de rest van de crème fraîche erdoor.

Schep de prei over de puree en vis in de schaal en strooi de kaas erover.

Bak 20 min in de oven en laat dan nog 5 min onder de ovengrill tot de kaas goudbruin is.


 

 

Reacties