Gevulde courgette met tonijn

 

Een gevulde courgette met gehakt is wel bekend, maar ik wilde eens wat anders. Ik heb tonijn met paprika in de uitgeholde courgette gedaan en met kaas erop in de oven gedaan. Heerlijk!

Er blijft waarschijnlijk vulling over. Doe dit naast de courgette in de ovenschaal en eet dit met de courgette. Ik heb er geen rijst of aardappels bij gegeten, maar dit zou je er evt bij kunnen doen.


Ingrediënten (2-3 personen):

- 1 courgette

- 1 blikje tonijn (ca 140 gr), uitgelekt

- 1 rode puntpaprika, in stukjes

- 1 sjalotje, fijngesnipperd

- 1 teentje knoflook, geperst

- 1 el tijm (vers of vriesdroog)

- Handvol geraspte kaas

- Olijfolie

- Ovenschaal, ingevet

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Snijd de courgette in de lengte doormidden, laat de uiteindes heel. Haal met een lepel het vruchtvlees eruit, snijd dit in blokjes. 


Leg de courgette in de ovenschaal, bestrooi met wat (versgemalen) zout en bestrijk met olijfolie. Bak 10 min in de oven.

Maak ondertussen de vulling. Fruit de ui en knoflook op laag vuur, zet het vuur dan wat hoger en bak de courgette en tijm mee. Roer de paprika en tonijn erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Vul de courgette met het tonijnmengsel en strooi de kaas erover. 


Bak nog ca 10 min in de oven tot de courgette gaar en de kaas gesmolten is.




Reacties