Groentesoep met kip en spekjes

 

Deze maaltijdsoep zit vol kleurrijke groenten, kip en spekjes.

Ik heb een 'regenboog' aan groentes gebruikt in deze soep, met verschillende structuren waardoor de soep heel gevarieerd is. Omdat de soep niet gepureerd wordt, moeten de groentes in blokjes gesneden worden.

Ingrediënten (4-5 personen):

- 400 gr kipfilet, in reepjes

- 250 gr spekreepjes

- 1 courgette, in kwart plakjes

- 2 paprika’s, in blokjes

- 250 gr aardappelen (vastkokend), geschild en in blokjes

- 1 blikje maïs (340 gr), uitgelekt

- 3 bosuitjes, in halve ringen

- 2 uien, gesnipperd

- 3 el bloem

- 1000 ml kippenbouillon

- 150 ml kookroom

- Vloeibare boter

- Paar takjes peterselie, blaadjes fijngehakt

- Paar takjes tijm, blaadjes gerist (of 1 el vriesdroog)

- Peper

 

Bereiding:

Verhit een klein scheutje vloeibare boter in een grote pan en bak de spekblokjes knapperig. Schep ze uit de pan en doe ze in een kom, laat het vet in de pan. Bak de kip in het spekvet rondom bruin en gaar en breng op smaak met wat peper. Haal uit de pan en doe in een kom.

Fruit de ui met de paprika een paar min op laag vuur, voeg evt nog wat boter toe. Roer de bloem erdoor en laat dit garen. Giet al roerend de bouillon erbij en breng aan de kook.

Doe de courgette, aardappelen en tijm in de bouillon en laat het 15 min zachtjes koken. Voeg dan de mais en de room toe en laat nog 5 min sudderen totdat alles gaar is.

Doe het spek, kip en het grootste deel van de peterselie en bosui in de soep en laat nog een paar min doorwarmen. Breng op smaak met peper.

Schep in kommen en strooi de rest van de peterselie en bosui erover.

Reacties