Zalmquiche met spinazie

Zalm en spinazie zijn een goede combinatie. In deze quiche zitten ze samen met verse kruiden en frisse citroen.

Deze quiche kan (warm) als hoofdgerecht gegeten worden en de rest (op kamertemperatuur) voor de lunch. Je kunt het ook bakken voor een high tea en in punten snijden. 


Ingrediënten:

- 400 gram spinazie

- 4 eieren

- 250 gram ricotta

- ½ bosje bieslook, fijngehakt

- ½ bosje peterselie, fijngehakt

- 1 sjalotje, fijngesnipperd

- 1 teentje knoflook, geperst

- ½ citroen, rasp en sap

- 200 gram gerookte zalm, in reepjes

- 1 rol vers bladerdeeg of ca 6 velletjes diepvries bladerdeeg, ontdooid

- ca 1 el paneermeel

- quichevorm (26 cm doorsnede), ingevet

Bereiding:

Warm de oven voor tot 200 graden.

Verhit een scheutje (olijf)olie in een wok, fruit sjalotje en knoflook. Doe, evt in porties de spinazie erbij en laat slinken.

Klop de eieren los met peper en zout. Roer de ricotta en de kruiden, citroenrasp en -sap erdoor. Houd een beetje zalm achter en voeg de rest toe aan het eimengsel.

Doe het bladerdeeg in de vorm, snij de randjes evt af. Strooi wat paneermeel over de bodem.

Voeg de evt uitgelekte spinazie toe aan de kom met het eimengsel en giet dit over het deeg. Verdeel de achtergehouden zalm erover en zet de vorm in de oven.

Bak 40-45 min tot de quiche gaar en goudbruin is, dek evt met aluminiumfolie af aan het eind.

Reacties